(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
pařížský
Potřebné ingredience
mramorový korpus, pařížská šlehačka, banány
Postup přípravy
korpus mramorový podle paní Dáši (onasi).
250 g hladké mouky, 3/4 prášku do pečiva, 4 vejce, 240 g cukru moučka, 1 van. cukr, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, kakao. Vyšleháme bílky, přidáme půlku cukru a šleháme dál. V druhé míse šleháme žloutky se zbylím cukrem, 1 vanilkovým cukrem a pak přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, nakonec vmícháme ušlehaný sníh. Třetinu těsta odlejeme a obarvíme kakaem. Na střed formy (vymazané a vysypané moukou) dáme lžíci tmavého těsta a na to 2 lžíce těsta světlého pořád takto pokračujeme.
Pařížská šlehačka: 2 šlehačky 30%, 200g čokolády na vaření, ztužovač šlehačky (ani nemusí být)
čokoládu nalámeme do šlehačky a přivedeme k varu (vařte alespoň 1 minutu). Po vychladnutí dáme na noc do lednice. Druhý den vyšleháme se ztužovačem.
Korpus 2x proříznu, naplním šlehačkou a ozdobím. Na ozdobu ještě ušlehám 1 šlehačku se ztužovačem.
250 g hladké mouky, 3/4 prášku do pečiva, 4 vejce, 240 g cukru moučka, 1 van. cukr, 150 ml oleje, 100 ml vroucí vody, kakao. Vyšleháme bílky, přidáme půlku cukru a šleháme dál. V druhé míse šleháme žloutky se zbylím cukrem, 1 vanilkovým cukrem a pak přidáme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, nakonec vmícháme ušlehaný sníh. Třetinu těsta odlejeme a obarvíme kakaem. Na střed formy (vymazané a vysypané moukou) dáme lžíci tmavého těsta a na to 2 lžíce těsta světlého pořád takto pokračujeme.
Pařížská šlehačka: 2 šlehačky 30%, 200g čokolády na vaření, ztužovač šlehačky (ani nemusí být)
čokoládu nalámeme do šlehačky a přivedeme k varu (vařte alespoň 1 minutu). Po vychladnutí dáme na noc do lednice. Druhý den vyšleháme se ztužovačem.
Korpus 2x proříznu, naplním šlehačkou a ozdobím. Na ozdobu ještě ušlehám 1 šlehačku se ztužovačem.
.
..
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
julie4
(upraveno)
28. 9. 2010, 15:28
zdenka54
(upraveno)
28. 9. 2010, 15:01
Teda ten bych si dala
fidinka
(upraveno)
28. 9. 2010, 14:38
vypadá to moc dobře,můžu se zeptat na recept na korpus i pařížskou šlehačku??Ráda bych vyzkoušela
Mirunka07
(upraveno)
27. 10. 2010, 22:00
@fidinka
Děkuji. Recept jsem doplnila
fidinka
(upraveno)
27. 10. 2010, 22:22
@Mirunka07
Ještě jsem si všimla ,že máte v receptu napsaný banány.Můžu se zaptat kam příjdou?Děkuji,Zdeňka.
fidinka
(upraveno)
27. 10. 2010, 22:16
@Mirunka07
Moc děkuju
Mirunka07
(upraveno)
27. 10. 2010, 22:56
@fidinka
banány (nakrájené na kolečka) dávám na tu jednu vrstvu krému do dortu. Ale nemusí být.
fidinka
(upraveno)
27. 10. 2010, 23:54
@Mirunka07
děkuji